Den Helige Ande och hans gåvor (Undervisning i Skorped)

Här kan du lyssna på en hel serie undervisning om den Helige Ande och de gåvor han ger oss. Allt detta spelades in under en helg i Skorped (om någon vet var det ligger) i September detta år (2014). Totalt är det 4 undervisningspass.

Först ut är en ungdomssamling på fredagskvällen, som handlar om ”Den Helige Ande som person”. Där var ett 20-tal ungdomar, och jag fick efteråt reda på att ungefär hälften av dem inte var kristna vid tillfället (vilket bara blev ännu mer spännande, vilket du kommer förstå om du lyssnar på hela mötet). Först talar jag om den Helige Ande, sedan bad vi för några sjuka (som blev helade!) och upptäckte att den person vi nyss pratat om faktiskt är verklig…

”Den Helige Ande som person” (till ungdomar):

 

På lördagkväll hade vi Bibelstudium på temat ”Den Helige Andes gåvor – hur fungerar de egentligen?” Jag vill tala om de andliga gåvorna (nådegåvorna) på ett praktiskt och tillgängligt sätt, med målet att de som lyssnar ska kunna börja fungera i dem. Här kan du lyssna på dessa Bibelstudium:

”Del 1: Det börjar med den Helige Ande själv – om Anden och Andedopet”:

 

”Del 2: Den Helige Andes gåvor”:

 

”Del 3: Fortsättning, Den Helige Andes gåvor”:

 

Här finns också det dokument som vi delade ut till deltagarna så att de kunde följa med i undervisningen: Den Helige Ande och hans gåvor (Skorped 2014)

Helgen avslutades med ett möte på söndag förmiddag då jag predikade om ”Att leva och tjäna på ett nytt sätt!” Som lärjungar till Jesus lever vi inte i egen kraft längre utan i en ny kraft! När vi inser detta kan det förändra mörker till ljus, prestation till glädje och nåd i våra liv. Det blev enligt mitt eget tycke ett väldigt ”starkt” möte då vi fick uppleva Guds närvaro och beröring tillsammans.

”Att leva och tjäna på ett nytt sätt”:

 

(I alla dessa inspelningar har jag klippt bort delar där jag ägnar mig åt personlig förbön för enskilda personer, då jag anser att detta är en sak mellan dem och Gud. Jag ber också om ursäkt för att kvalitén i dessa inspelningar inte alltid är den bästa, men jag hoppas att själva budskapen i dem ska göra det värt att uthärda lite brus och andningsljud mm.) :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *