Gud och vetenskap

Kan man tro på både Gud och vetenskap? Javisst! Jag tycker i alla fall inte att det är något större problem att kombinera en hängiven tro på Gud med ett stort intresse för naturvetenskap (men det betyder inte att jag aldrig har brottats med de viktiga, svåra och ibland nödvändiga frågorna).

I den fil du kan ladda ned i länken här nere tar jag upp några av dessa frågor. Talar vetenskapen emot Gud, eller är det snarare en fråga om olika världsbilder? Finns det något vetenskapligt stöd för tron på en Gud? Hur kan man tänka kring Bibeln och naturvetenskapen? med mera.

Följande pdf-fil var ursprungligen gjord som en PowerPoint-presentation. Därför är det mycket som jag tänkt ska sägas på varje sida/bild och punkt som inte står där just nu. Jag hoppas dock att detta dokument ändå kan glädja någon därute som funderat på det här med Gud och vetenskap – hur går det egentligen ihop? (Och om du vill ha det hela mer utförligt förklarat och utlagt, så kan du ju alltid försöka boka mig för en föreläsning – eller ett privat samtal).

Varsågod: gud-och-vetenskap-2

bild1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *