Känna Jesus & göra Jesus känd

Det centrala i hela den kristna tron är detta: Att känna Jesus Kristus och att göra Jesus Kristus känd. Allt annat kan på ett eller annat sätt sammanfattas i detta. Gud är intresserad av att ha en personlig relation med dig, vilket är möjligt på grund av vad Jesus har gjort för dig när han dog för dina synder (det som skiljt dig från Gud) och uppstått till livet igen för att kunna leva i och med dig. Tack vare Jesus kan du och jag lära känna Gud och bli hans vänner! Det är goda nyheter!

Hela livet kan ägnas åt att lära känna Jesus bättre, och det finns egentligen inget bättre. Oavsett om du känt honom i många år eller om hela den här tanken är helt ny för dig, så kan du alltid ta ett steg till närmare honom. Han längtar efter intimitet med dig, efter att du ska söka hans ansikte och formas efter honom. Om Jesus finns i ditt liv så har du Livet med stort L, han som vill Leva Livet tillsammans med dig ända in i evigheten. Att lära känna Jesus är att lära känna Gud Fadern, att ”smaka och se” att han är god. Men det är också att upptäcka vad det är att vara sann människa, att finna sin plats som Guds avbild i Guds skapelse och bli den man är skapad att vara.

Varje dag vill Jesus dra dig närmare sig själv. Det är syftet med att be och läsa Bibeln, och det är också därför vi tillber och lovsjunger honom. Bibeln säger att när du närmar dig Gud så ska han – ett löfte – närma sig dig. Du tar 1 steg och han tar 10! Allt i ditt liv som kristen bör flöda ut som ett resultat av din relation med honom, om det ska vara bestående och göra någon skillnad. Det är förmodligen så att den mest välinvesterade tiden i ditt liv är den som du avskiljer åt kvalitetstid med Gud. Där formas du, stärks du, präglas du av honom. Där får han tillfälle att tal till dig om vad han vill göra.

Sedan handlar det om att göra Jesus Kristus känd i den här världen. Att vittna om vad han har gjort i ditt liv; att leva ut hans kärlek, budskap och kraft – allt till Guds ära! Att göra lärjungar av alla folk och låta Jesus med sin Ande leda dig till andra människor. Oavsett om du är lärare, taxichaufför, ICA-handlare, städare, arbetslös eller president; oavsett om du är man eller kvinna, gammal eller ung; oavsett om du har varit kristen länge eller nyligen blivit det – så vill och kan Gud använda dig för att sprida sitt rike i världen! Människor behöver Jesus, det spelar ingen roll om de vet om det eller inte. När du kopplar ihop med Jesus blir du automatiskt en ambassadör för hans rike. Du lär känna honom, så att du kan göra honom känd, så att fler kan få lära känna honom…

Han vill förvandla ditt liv så att du blir en vandrande reflektion av honom själv: hans kärlek, kraft och härlighet. Han vill också helga din mun, ditt tal, så att det som kommer ut därifrån inte bryter ned människor utan bygger upp dem och hjälper dem att hitta fram till Jesus. När den Helige Ande kommer över ditt liv – vilket också är ett erbjudande och ett löfte som gäller alla som tror på Jesus – så gör han dig till ett vittne för Jesus. Han vill ge dig av sin kärlek till andra människor. Han vill ge dig frimodighet att dela din tro med andra. Han vill hjälpa dig att hitta de rätta orden när du gör detta. Han vill fylla dig med sin egen kraft och styrka medan du gör detta.

Var vill jag komma med detta? Jo, överlåt dig till Jesus: till att lära känna honom och låta honom vara den största kärleken och prioriteten i ditt liv; till att göra honom känd (en medveten inställning) i världen så att fler kan få lära känna honom. Bär fram ditt liv till Gud och gör Jesus till den förste i ditt liv, den allt handlar om och allt finner sin mening i. Jag kan lova att du inte kommer att ångra det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *