Till dig som inte tror på Jesus…

Följande är en text jag skrivit särskilt till dig som (ännu) inte tror på och har en relation med Jesus Kristus. Han är det bästa som hänt mig, så jag hoppas att du ska kunna ta till dig åtminstone något av det.

Jag önskar bara att du skulle förstå hur enormt mycket Jesus älskar dig, på ett personligt och unikt sätt; hur mycket han var och är beredd att ge av sig själv till dig (ytterst demonstrerat på korset där han frivilligt gav sitt liv för din skull).

Jag önskar också att du ska förstå att tron på Jesus inte handlar om att ”ha något att tro på” i största allmänhet, en slags ”psykologisk krycka” som gör livet lite mer uthärdligt eller liknande, eller en ”blind tro” som blundar för verkligheten… Tron på Jesus bygger på en upptäckt av att Jesus är verklig, att det går att ha en relation med honom – på riktigt! Jag önskar att du, även om du inte håller med eller tror på detta (ännu), inte ska avfärda detta för snabbt utan faktiskt undersöka om det ligger något i vad alla vi ”kristna tokstollar” påstår oss ha upplevt (och även på vilken intellektuell grund vi baserar vår tro).

Jag önskar att du ska förstå att evigheten är en låååång tid, och att Jesu längtan är att du ska få tillbringa den tillsammans med honom. Du är nämligen skapad för att leva i evig härlighet i gemenskap med Gud; eller som C.S. Lewis uttryckte det:

”If we find ourselves with a desire that nothing in this world can satisfy, the most probable explanation is that we were made for another world.” (Eller snarare, en värld som en dag kommer att bli upprättad till det den är tänkt att vara.)

Låt inte kortvariga perspektiv och flyktiga nöjen hindra dig från att se ditt liv i ett evigt perspektiv. Antingen spelar ingenting roll, eller så spelar allting roll (och jag tror att vi mår bäst av att leva efter det senare). En dag kommer vi alla att stå inför en helig Gud och se saker som de verkligen är (inklusive våra egna liv).

Jag önskar att du ska förstå vad verklig frihet är och att Gud kallar dig till frihet (tvärtemot vad många av er tror). Frihet är inte bara ”frihet från” något, ungefär som att frihet innebär att hänga fritt i ett vakuum utan koppling till något/någon annat. Frihet är att vara i sitt ”rätta element”. (En fågel är fri i luften, en fisk i vatten (inte på land) o.s.v.). Du är bara sant fri när du lever i det du är skapad för, det Gud skapat dig för. Han vet ditt bästa, han vet vad som är rätt och fel, gott och ont, vad som är bra för dig och vad som inte är bra för dig…

Jag önskar att du ska förstå att jag INTE är intresserad av att konvertera dig till en ”religion” eller få dig att ”bli som jag”. Jag är helt enkelt bara övertygad om att Gud finns, att Jesus dog för dina synder, att evigheten är verklig (att både en evighet med Gud och ett evigt helvete är verkliga alternativ), och att den ENDA vägen till Gud heter JESUS (Joh 14:6). Det är inte religiositet, kontrollbehov eller fördömande som driver mig, utan Guds kärlek… (även om jag inser att inte alla av er kommer att förstå eller vilja förstå det). Inte en ”kärlek” som i första hand söker att du ska ”gilla” eller bekräfta mig, utan en som vill DITT BÄSTA.

Jag önskar att du – liksom jag – ska få upptäcka vad livet med Jesus faktiskt handlar om, och våga ta steget in i hans famn och börja låta honom leda.

Hur får man en relation med Jesus? Läs mer här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *